8 dingen waarmee u rekening moet houden bij het renoveren van uw huis

1. Plan uw renovatie goed en houd u aan uw plannen, want van gedachten veranderen tijdens een project kan kostbaar zijn en uw voortgang echt vertragen.

Zorg ervoor dat u toestemming aanvraagt en krijgt, indien nodig, van de juiste regelgevende instanties voor uw project voordat u aan het werk gaat. U wilt het harde werk dat u onderneemt niet ongedaan willen maken vanwege een technisch probleem.

Probeer niet een heel pand in één keer over te nemen, maar werk idealiter aan één kamer tegelijk. Dat gezegd hebbende, verspil uw budget niet aan een enkele kamer. Vooral nieuwe huiseigenaren vinden dit heel gemakkelijk om te doen. U kunt in eerste instantie een kamer afwerken en later teruggaan om decoratie of andere finishing touch toe te voegen.

2. Controleer altijd al je metingen Vloeren legger dubbel of zelfs driemaal en onthoud dat het beoordelen van waarneming erg moeilijk kan zijn voor een ongetraind oog.

Of je nu nieuwe trappen, deuren, keukenkasten meet of gewoon om je meubels op een andere manier te ordenen, nauwkeurig opmeten is altijd essentieel. Als de afmetingen net iets afwijken, kan dit betekenen dat dingen niet goed passen en dat de afwerking er niet goed uitziet. De sleutel tot een dure en professioneel ogende afwerking, zelfs bij een krap budget, is het nauwkeurig meten en noteren van elke dimensie. Als u die extra tijd aan het begin van het project besteedt, kunt u later veel tijd en geld besparen.

Zorg ervoor dat grotere installaties daadwerkelijk in de ruimte passen. Te grote units, open haarden, trappen en andere installaties kunnen de look en feel van een kamer verpesten, en het kan moeilijk zijn om te beoordelen hoe ze eruit zullen zien voordat ze worden geplaatst.

3. Zorg altijd voor een onvoorziene gebeurtenis en een schatting van kosten en materialen.

U wilt aan het begin van een project een schatting hebben van wat u wilt uitgeven, maar u moet zich altijd voorbereiden op te hoge uitgaven. Dingen kunnen veranderen en er kunnen dingen misgaan voor elk project en als je geen geld meer hebt voordat alles af is, kan een klein probleem een ramp worden.

U moet ook rekening houden met breuken en oversneden van materialen. Het is aan te raden om meer te bestellen dan je nodig hebt en ongebruikte artikelen te retourneren. Dingen die gemakkelijk per ongeluk kunnen worden ingekort of gebroken, zijn onder meer vormstrips, zoals dado- en schilderijrails, trapassen en leuninglengtes en vloerpanelen.

4. Onthoud de onzichtbare details. Beknibbelen op de functies die niet echt zichtbaar zijn, kan op de lange termijn een grote fout zijn.

Negeer nooit structurele fouten, zoals gebarsten muren, omdat dit in de toekomst voor meer werk kan zorgen. Zaken als voldoende afvoer, verwarming en ventilatie zijn absoluut cruciaal in alle eigendommen.

Andere details waarmee u rekening moet houden, zijn zaken als een hoogwaardige ondervloer voor vloeren of voeringen voor behang, die een echt voordeel kunnen hebben. Door te kiezen voor vloerverwarming in plaats van een luxe vloerkleed, blijven uw voeten langer warm. Pak eerst het alledaagse aan en werk later aan de voltooide decoratie.

5. Overweeg alle opties bij het bekijken van materialen in het algemeen. Kosten, levensduur en uiterlijk moeten allemaal worden overwogen.

Hardhouten vloeren zijn populair en kunnen er prachtig uitzien, maar als u kinderen en huisdieren heeft, of zelfs als er veel verkeer is in een ruimte, zijn laminaat misschien veel geschikter. U zult misschien ook verrast zijn door de kwaliteit, het gevoel en de kracht van moderne laminaat- en vinylvloeren.

Granieten werkbladen kunnen er prachtig uitzien, maar u moet ook eens rondkijken en overwegen dat goedkopere opties.

Het kiezen van het verkeerde verf- of houtverzorgingsproduct kan problemen veroorzaken en kan ertoe leiden dat u regelmatig moet bijwerken. Badkamers, keukens en wasruimtes hebben vochtbestendige verven nodig. Deuren en ramen moeten bij de installatie correct worden afgewerkt en ook na verloop van tijd worden onderhouden om ervoor te zorgen dat ze zo lang mogelijk meegaan.

Onthoud dat het soms loont om de duurdere, duurzamere opties te kiezen, maar niet altijd, dus doe je onderzoek.

6. Het loont niet altijd om voor de goedkoopste opties te gaan. Dit geldt voor materialen, inrichting, gereedschappen en aannemers.

Je moet rondkijken en alle opties overwegen. Goedkopere materialen kunnen op de lange termijn zelfs meer kosten als ze niet lang meegaan, en u moet altijd naar referenties en echte voorbeelden van werk met aannemers kijken, evenals naar prijzen.

Als u zelf werkzaamheden uitvoert, loont het om te investeren in een aantal hoogwaardige tools om ervoor te zorgen dat aan hoge normen wordt voldaan. Deze tools komen later meestal op andere momenten van pas.

7. Wees niet bang om meer vaste armaturen en apparaten te herschikken, zoals waterleidingen. Het aanpassen van de indeling van uw badkamer of keuken kan op de lange termijn enkele echte voordelen hebben die opwegen tegen de moeite die het aanvankelijk kost. Het zal je misschien verbazen hoe gemakkelijk ik