Waarom website-ontwerp belangrijk is

U vraagt ​​zich misschien af ​​waarom u hulp zoekt bij het updaten van uw huidige bedrijfswebsite? Ja, uw huidige bedrijfswebsite ziet er verouderd uit in vergelijking met de concurrentie, maar doet een geloofwaardig, overtuigend website-ontwerp er echt toe? Met tegenzin zoekt u een designbureau om de website van uw firma een facelift te geven, maar u bent er niet helemaal van overtuigd dat een nieuw design nieuwe business zal opleveren. Ondanks uw scepsis, blijkt uit een overvloed aan onderzoeken dat een goed gebouwde website meer klantenverkeer zal genereren en een verbeterde gebruikersinterface de conversie zal verhogen, waardoor nieuwe klanten in een exponentieel tempo worden gegenereerd. Maar hoe? Hoe kan zoiets oppervlakkigs als het websiteontwerp van uw bedrijf het succes van een bedrijf beïnvloeden? Er zijn veel redenen waarom een ​​goed ontworpen website uw ideale klant zal aantrekken en een snelle dialoog met uw bedrijf zal aangaan. Hieronder volgen de vijf belangrijkste componenten die een webdesigner in gedachten moet houden bij het ontwerpen van een website:

Navigatie

Misschien wel het belangrijkste Domeinnaam checken onderdeel van een website is de navigatie. De navigatie van een website kan een site maken of breken, wat vooral geldt voor robuuste websites met veel pagina’s. Website-navigatie bevat meestal een navigatiebalk of een lijst met labels die de pagina’s van de website onderscheiden. Een goede navigatie moet gemakkelijk te vinden en te begrijpen zijn, zodat u snel en gemakkelijk door de hele website kunt reizen. Bij het ontwerpen van navigatie laten webdesigners zich soms meeslepen door ontwerpen en mooie lettertypen. In de meeste gevallen maximaliseert een te vereenvoudigde navigatie het gebruiksgemak voor een breder scala aan klanten. Een goede tip is dat de navigatie op de website van uw bedrijf zo intuïtief moet zijn dat zelfs uw grootmoeder het kan begrijpen.

Merkconsistentie

Als uw bedrijf een logo heeft en dat logo wordt vaak gebruikt in drukwerk (zoals visitekaartjes, pamfletten, briefhoofden, enz.), dan moeten het logo, de logo-/merkkleuren, de merkboodschap en de afbeeldingen die voor het printen worden gebruikt, worden overgenomen in de website ontwerp. Het is belangrijk dat uw klanten uw merk kunnen herkennen in alle vormen van communicatie, zodat ze uw merkpositie en -belofte associëren met uw bedrijf. Vaak wanneer de visuele communicatie met een merk verandert, kan dit ervoor zorgen dat klanten zich ongemakkelijk voelen, waardoor ze een negatieve associatie met uw bedrijf kunnen creëren.

Patronen en SEO lezen

De meeste mensen vinden het prettig om een ​​webpagina op dezelfde manier te lezen als een boek, van boven naar beneden, van links naar rechts. Ook webdesigners houden hier rekening mee bij het ontwerpen voor een website. Veel ontwerpers zorgen ervoor dat de belangrijkste informatie in de linkerkolom bovenaan staat. Dit zal helpen om de boodschap effectiever over te brengen voor websitebezoekers die huidige of potentiële klanten kunnen zijn. Maar wat veel mensen niet weten, is dat het plaatsen van belangrijke informatie op deze delen van een website ook de zoekmachineoptimalisatie (SEO) verbetert. Wanneer u belangrijke bedrijfsgerelateerde trefwoorden opneemt in de HTML-tekst, kunnen zoekmachines zoals Google en Bing uw website gemakkelijk crawlen, waardoor uw plaatsing in de zoekmachine toeneemt en uw website en bedrijf meer algemene zichtbaarheid krijgen.

Inhoud

De inhoud van uw site is niet alleen belangrijk omdat het letterlijk de merkpositie en belofte van uw bedrijf communiceert. Er zijn andere zeer belangrijke elementen waarmee rekening wordt gehouden wanneer een copywriter de inhoud maakt en de ontwerper de aanvullende visuele omgeving voor de inhoud creëert. Door de boodschap kort en bondig te maken, maar toch warm en gastvrij (afhankelijk van de branche), kan de lezer de boodschap gemakkelijker onthouden. Ook als er te veel tekst op een pagina staat, wordt de pagina visueel onoverzichtelijk, waardoor het voor een lezer moeilijker wordt om de pagina fysiek te lezen, laat staan ​​om geïnteresseerd te blijven in het lezen van de pagina. Door de inhoud te stroomlijnen, kan de ontwerper de tekst in zijn ontwerp invoegen, dat doorgaans veel negatieve ruimte bevat. Deze lege ruimte laat de ogen van de lezer rusten, zodat ze niet moe worden van het lezen.